Groeien als team

Samen met be robin groeien als team

Creëer verbondenheid, een duidelijke koers en top-prestaties samen

Bij Be Robin word je uitgedaagd om te groeien en alles uit jezelf en het team te halen. Met onze ervaring en vooral praktische en nuchtere aanpak helpen we groei en doelen realiseren. Een werkomgeving creëren waar iedereen zich thuis voelt, zich veilig kan ontwikkelen en zijn potentieel kan benutten.

#teamontwikkling #samenwerking #teambuilding

Neem contact op
Groeien als team
Groeien als team 2-1
shape 1
PRAKTISCH EN ACTIEF - NUCHTER - VOOR TEAMS EN INDIVIDU

Be Robin helpt jullie met uitdagende vraagstukken.
Voorbeelden van teamcoaching en trainingen:

Je wilt met plezier samenwerken en mooie resultaten halen als team. Toch lukt het niet ondanks alle kwaliteiten van de individuen in het team.

Samen met Be Robin gaan we aan de slag met de dynamiek in jullie team. We maken jullie helpende en beperkende patronen zichtbaar. Jullie gaan aan de slag met wat wél werkt, gaan vaardigheden trainen, krijgen praktische handvaten en maken afspraken om het in de praktijk te borgen.
Je wilt als (MT) team begeleid worden om samen je visie, doelen en koers te bepalen.
Tijdens een strategie sessie ga je met het team aan de slag met grote vraagstukken die gelden voor jouw organisatie. Door onze begeleiding kan iedereen vanuit zijn eigen rol deelnemen en zorgen wij voor een goed verloop.
Je voelt irritatie, je wilt dit uitspreken, maar toch spreek je jouw collega niet aan. Wat houdt je tegen om je uit te spreken?

Het effect is dat de samenwerking niet optimaal is, het doel en resultaat niet gehaald worden, jouw gevoel en energie daalt en je hebt je collega de kans ontnomen om te groeien.

Bij Be Robin geloven wij in verdiepen, op zoek naar de echte oorzaak en niet alleen een pleister plakken door bijvoorbeeld een cursus Feedback.

Wij helpen jou en teams te ontwikkelen zodat je echt leert: aanspreken, uitspreken en afspreken om met elkaar meer plezier, groei en resultaat te halen. Hierdoor vinden jij en je team de onderliggende oorzaak van beperkende patronen en kunnen jullie aan de slag kunt met praktische vaardigheden en inzichten.
Je wilt het team door laten groeien naar een Top team wat geweldige resultaten neerzet en waar iedereen zich thuis voelt. We doen dit niet door een eenmalige sessie, maar kijken samen waar de uitdagingen en groei kansen zitten. Hoe we dit samen oppakken, kijk hieronder op de pagina bij de 3 stappen van teamontwikkeling.
Heb jij het druk? Is dit echt het geval of ervaar je het zo? Wat is de oorzaak van dit gevoel, is het echt te veel werk of werk je niet effectief en efficiënt?Samen gaan we op zoek naar de oorzaak, zodat je met meer rust en overzicht betere resultaten haalt en meer energie overhoudt voor ontspanning.
Om elkaar te begrijpen is het essentieel om elkaars beweegredenen te kennen. Vanuit daar elkaar helpen en open communiceren zorgt voor effectievere samenwerking. Onder begeleiding van Be Robin brengen we in beeld wat er in de onderstroom leeft en hoe we de samenwerking en afstemming naar een volgend niveau kunnen brengen. Het resultaat: doelen worden sneller en beter bereikt, vergaderingen duren korter en afspraken worden beter nageleefd.
Wat levert het op

Voordelen van het aan de slag gaan met teamontwikkeling

 • Meer plezier in samenwerking​
 • Toename werknemersgeluk​
 • Meer verbondenheid en vertrouwen in het team​; beter teamwork
 • Meer verbondenheid met de organisatie, minder verloop​
 • Hogere productiviteit​
 • Betere communicatie​ en efficiënter vergaderen
 • Duidelijke richting/koers als team​
 • Constructief omgaan met conflicten en confrontaties ​
 • Vitaal en krachtig team (Lager verzuim)​
 • Betere kwaliteit​
 • Tevreden klanten
Download brochure
Icoon team
Hoe we werken

​In 3 stappen naar samenwerking en resultaat.

1_Inzicht

Stap 1

Inzicht krijgen en bewust worden​
We starten altijd met een intake. Hierin maken heldere afspraken over wat jullie willen bereiken als team. Een helder en duidelijk doel, zodat je weet waaraan jullie werken. Samen gaan we aan de slag met waar het team nu staat. We creëren inzicht om vanuit daar de passende acties te starten om te groeien.

2_Verbinden

Stap 2

Verdiepen – Verbinden – Vaardigheden trainen​
Op basis van jullie behoefte gaan we aan de slag met diverse thema’s op het gebied van communicatie, samenwerken, (persoonlijk) leiderschap en echt verbinden met elkaar. We gaan vooral veel doen en daar waar nodig onderbouwen we het met theorie.

3_Borging

Stap 3

Implementatie - Borging – ​Advies volgende fase
Het is belangrijk dat iedereen weet welke rol hij/zij heeft in het team en welke verantwoordelijkheden dit met zich meebrengt. We maken concrete afspraken en acties, zodat jullie het in de praktijk ook kunnen borgen en gezamenlijk weten wat jullie te doen hebben. Aan het einde van het traject geven we jullie advies om samen te blijven ontwikkelen.

Onze deelnemers aan het woord

‘’Bij elkaar komen is een begin, bij elkaar blijven is vooruitgang, met elkaar samenwerken is succes’’

In juni 2022 hebben wij, afdeling Gezondheidszorg van MBO College Hilversum, een inspirerende training gevolgd. Jan en Emil zijn tijdens deze tweedaagse aan de slag gegaan met twee teams. Je leert elkaar beter kennen, leert signaleren, leert elkaar aan te spreken en leert vooral samen te werken door middel van uitdagende teamactiviteiten, sport- en spelelementen en evaluaties. Samen werken zijn twee verschillende dingen, maar je moet het wel allebei kunnen om als team goed te functioneren. Ook op persoonlijk vlak leer je jezelf te profileren binnen het team.

Gitta Hekman
MBO College Hilversum
Stempel-BeRobin_RGB-1
shape 3
kosten

Wat kost een teamtraject

De prijs is afhankelijk van de duur van het traject, de grootte van het team en de uitdagingen. Neem voor een persoonlijke offerte contact met ons op, dan bespreken we samen de mogelijkheden.

Neem contact op